MINECRAFT:
Tocht door de tijd

Op een interactieve manier keren we terug in de tijd en leert je kind alles over stoere Romeinen en gekke Egyptenaren. 

Over de sessie

Je zoon of dochter leert de (basis)technieken om met Minecraft Education Edition aan de slag te gaan: grondstoffen vergaren, materialen craften, bouwen, farmen, boeken schrijven, foto’s nemen, …

Op een interactieve manier krijgen ze inzicht in historische gebeurtenissen, worden ze zich bewust van de invloed van onze geschiedenis op het hedendaagse leven en leren ze historische gebouwen nabouwen. 

Samen met maximaal 6 anderen leert je kind over de prehistorie, uitgestorven diersoorten, klimaatbewustzijn, de landbouwrevolutie, Het Oude Egypte, Het Romeinse Rijk, middeleeuwse steden en middeleeuwse burchten, ontdekkingen in de nieuwe tijd & de Eerste Wereldoorlog.

In dit kamp ligt de focus op zelfstandig bijleren, begrijpend lezen, zelfreflectie en samenwerken met (en bijleren van) peers.

Overzicht lessen:

Zowel de basis in de evolutie van onze eigen mensensoort, als de basisbeginselen van Minecraft worden je speels bijgebracht.

In die tocht zien ze een deel de impact van de mens op de levende natuur doorheen de tijd: uitgestorven diersoorten van vroeger tot nu.

Leer over hun gebruiken en sla zelf aan het ‘farmen’ in deze sessie. Misschien word jij wel een machtige farao en weet je de top (van jouw eigen piramide) te bereiken!

Onderga zelf de legende van Romulus en Remus en ervaar hoe de eerste koningen van Rome een groots rijk stichtten.

Sla een babbeltje met de machtige Julius Caesar en ontdek hoe hij vandaag nog steeds invloed op ons uitoefent. Leer hoe machtige keizers hun volk tevreden hielden met brood en spelen.

Ervaar het harde leven van de middeleeuwse boeren en burgers. Maar niet getreurd: door jouw computerscherm zal je de stank in die oude straten gelukkig niet ruiken.

In deze sessie gaan we ons verdiepen in de manier waarop dergelijke wetenschappers sindsdien onderzoek doen: de wetenschappelijke methode. Zo zullen we, aan de hand van een heleboel experimenten, de eigenaardige fysica die de wereld van Minecraft beheerst, blootleggen!

In deze sessie wordt aangetoond waarom ‘nooit meer oorlog’ zo’n belangrijke les is. Eén die we nooit mogen vergeten.

Klaar om terug in de tijd te gaan?

Voor wie?
Kinderen van 9 tot 12 jaar, beginners en gevorderden

Wanneer?
Telkens van 9u30 tot 11u:
maandag 11/07 (les 1) – dinsdag 12/07 (les 2) – woensdag 13/07 (les 3) – donderdag 14/07 (les 4) – vrijdag 15/07 (les 5)
maandag 18/07 (les 6) – dinsdag 19/07 (les 7) – woensdag 20/07 (les 8) – donderdag 21/07 (les 9)
Telkens van 14u tot 15u30:
dinsdag 26/07 (les 1) – woensdag 27/07 (les 2) – donderdag 28/07 (les 3) – vrijdag 29/07 (les 4)
maandag 1/08 (les 5) – dinsdag 2/08 (les 6) – woensdag 3/08 (les 7) – donderdag 4/08 (les 8) – vrijdag 5/08 (les 9)

Waar?
Van thuis
Deelnameprijs:
€35 per sessie

Praktisch

  • Na inschrijving ontvang je van ons een downloadlink om de Minecraft Education versie te installeren.
  • Je krijgt ook een login-code waarmee je kind vlot aan de slag kan.
  • In onze leersessies werken we met kleine groepen van max. 8 deelnemers om de leerlingen optimaal te kunnen begeleiden.

Benodigdheden?

Een PC of Mac en eventueel een headset. Da’s alles! Een iPad of Nintendo Switch is niet voldoende.

 
Leerkracht Minecraft - Vince

Minecraft Certified teachers

De middelmatige leraar vertelt. De goede leraar verklaart. De betere leraar toont aan. De ware leraar inspireert. (William Arthur Ward)

Al onze kampen worden gegeven door Minecraft Certified Teachers.  Jouw leerkracht is Vincent Truijens.