MINECRAFT:
Mythes, legendes & storytelling

Icha neemt je zoon of dochter mee in de fascinerende wereld van populaire mythes en legendes en laat ze kennismaken met historische verhalen.

Over de sessie

Dat kinderen ‘niet genoeg lezen en te veel gamen’, dat horen (en ondervinden) we vaak. In dit Minecraft kamp slaan we 2 vliegen in één klap.

Games zoals ‘Skyrim’ en ‘The Witcher 3’ werden niet groots door hun gameplay, maar wel door het interactieve universum dat ze creëren: Compleet met boeken en verborgen hints die gamers meeslepen in hun rijke wereld.

In een spannende gamewereld ontdekt je kind bekende mythes, legendes en historische verhalen. Je zoon of dochter leert hoe games en verhalen elkaar naar een hoger niveau tillen en creëren nadien zelf hun eigen fantastische of historische gamewereld: beklijvend, interactief en rijk met geschreven bronnen. 

 

In dit kamp ligt de focus op begrijpend lezen, creatief schrijven en zelfreflectie, world building en probleemoplossend denken.

Overzicht lessen:

Deelnemers schrijven en illlustreren hun eigen boek in Minecraft. Inspiratie halen ze uit de voorgemaakte Minecraftwereld waarin ze zich bevinden. Nadien bedenken ze ook hun eigen vervolg en passen de Minecraftwereld hierop aan.

Deelnemers krijgen een legende voorgeschoteld waarvan de – volgens hen – belangrijkste gebeurtenissen of plaatsen in Minecraft vorm zullen krijgen. Met sleutelwoorden en foto’s van hun creaties reconstrueren ze het verhaal in de vorm van een Minecraft – prentenboek.

Deelnemers krijgen 3 korte, interessante verhalen voorgeschoteld. Jammer toch dat het korte verhalen vaak aan een goede boekenkaft ontbreekt? Daar doen we iets aan! We halen de hoofdgedachte uit het verhaal en maken er met pixelart een mooie boekomslag van.

Games als Skyrim vertellen niet enkel verhalen via personages maar ook via in-game boeken en omgevingselementen die aangeven wat de speler moet doen. Ter inspiratie verkennen deelnemers eerst zelf een interactieve sprookjeswereld in Minecraft die vanuit deze principes werd opgebouwd. Eenmaal ze die quest vervolledigd hebben, bespreken we de elementen uit die gamewereld die hun ervaring rijk en duidelijk maakte. Daarna gaan ze zelf aan de slag

Klaar om je kind z'n eigen fantasiewereld te laten creëren?

Voor wie?
Kinderen van 10 – 12 jaar, beginners en gevorderden

Wanneer?

Telkens van 14u tot 15u30:
maandag 11 juli (les 1), dinsdag 12 juli (les 2) woensdag 13 juli (les 3), donderdag 14 juli (les 4.1), vrijdag 15 juli (les 4.2)

Telkens van 9u30 tot 11u:
dinsdag 26 juli (les 1), woensdag 27 juli (les 2), donderdag 28 juli (les 3)

van 9u tot 12u:
vrijdag 29 juli (les 4)

Waar?
Van thuis

Deelnameprijs:
€35 per sessie

Praktisch

  • Na inschrijving ontvang je van ons een downloadlink om de Minecraft Education versie te installeren.
  • Je krijgt ook een login-code waarmee je kind vlot aan de slag kan.
  • In onze leersessies werken we met kleine groepen van max. 8 deelnemers om de leerlingen optimaal te kunnen begeleiden.

Benodigdheden?

Een PC of Mac en eventueel een headset. Da’s alles! Een iPad of Nintendo Switch is niet voldoende.

 
Leerkracht Minecraft - Vince

Minecraft Certified teachers

De middelmatige leraar vertelt. De goede leraar verklaart. De betere leraar toont aan. De ware leraar inspireert. (William Arthur Ward)

Al onze kampen worden gegeven door Minecraft Certified Teachers.  Jouw leerkracht is Vincent Truijens.