MINECRAFT:
Al spelend SPAANS leren

Aan de hand van uiteenlopende thema’s leert je kind op een interactieve manier de SPAANSE taal.

Over de sessie

Minecraft Education biedt een interactieve, leuke manier om Spaans te leren. Een vreemde taal leren wordt leuk!  Onze leerlingen passen de taal toe in echte scenario’s en verbeteren zo hun spreekvaardigheid.
Door samen te werken met andere spelers, verbetert de taalvaardigheid.
We doen aan ‘blended learning’:  We combineren deze digitale technologie combineren met traditionele leermiddelen, zoals een werkboek. 

Vanaf 6 deelnemers (max 10)

LEER SPAANS MET MINECRAFT

3de graad basisonderwijs

Wat leert mijn kind?

Uitspraak en woordenschat: uitspraak van Spaanse woorden en nieuwe woordenschat die nuttig is in dagelijkse situaties, zoals vragen om de weg, bestellen van voedsel, enz.

Basisgrammatica

Een stukje Spaanse cultuur

Leesvaardigheid

Samenwerken en probleemoplossend denken

1ste graad secundair

Wat leert mijn kind?

Uitspraak en woordenschat: de uitspraak van Spaanse woorden en nieuwe woordenschat die nuttig is in dagelijkse situaties, zoals discussiëren over onderwerpen die relevant zijn voor tieners, zoals muziek, sport,…

Geavanceerde grammatica

Spaanse cultuur

Leesvaardigheid

Samenwerken en probleemoplossend denken

Wat is de kracht van Game Based Learning?

En waarom geloven wij dat dit de ideale manier is om een taal te leren?

Een meertalige opvoeding achter de kiezen hebben, is een groot pluspunt als je het later als ondernemer wil maken.  Weinigen beseffen dat het Spaans, meer nog dan het Engels, een wereldtaal is die je kans op de arbeidsmarkt danig vergroot.  Het is na het Mandarijns de tweede meest gesproken taal ter wereld.  Maar hoe leer ik mijn kind Spaans spreken?  En waar kan mijn kind Spaanse les volgen?

Spaans leren kan een uitdaging zijn, vooral voor tieners. Maar wat als er een manier was om het leren van Spaans leuk en boeiend te maken? Wat als er een manier was om tieners te motiveren om hun Spaanse vaardigheden te verbeteren? Dat is waar Minecraft om de hoek komt kijken.

Minecraft is een populaire videogame die veel jongeren kennen en graag spelen. Maar wist u dat Minecraft ook kan worden gebruikt als hulpmiddel bij het leren van talen, zoals Spaans?

  1. Minecraft biedt een interactieve leerervaring: Minecraft is een zeer interactief spel dat tieners aantrekt. Door Minecraft te gebruiken bij het leren van Spaans, blijven zij gemotiveerd door deze interactieve leerervaring.
  2. Minecraft is een veilige leeromgeving: Het biedt een niet-bedreigende omgeving waarin tieners hun Spaanse vaardigheden kunnen oefenen zonder angst voor fouten.
  3. Minecraft bevordert samenwerking: Minecraft is ontworpen om samen te spelen. Dit betekent dat tieners hun Spaanse vaardigheden kunnen oefenen door te communiceren en samen te werken met andere spelers.
  4. Minecraft is aanpasbaar: Minecraft kan worden aangepast aan het niveau van de student. Dit betekent dat zij op hun eigen niveau kunnen werken en dat ze zich niet overweldigd hoeven te voelen.
  5. Minecraft stimuleert creativiteit: Minecraft biedt tieners de mogelijkheid om hun eigen creatieve ideeën uit te werken. Hierdoor kunnen ze de Spaanse taal gebruiken om hun creatieve concepten te delen en uit te leggen.

 

Het gebruik van Minecraft bij het leren van Spaans is voor veel kinderen en jongeren een krachtige manier om hun Spaanse vaardigheden te verbeteren.

Klaar om al spelend SPAANS te leren?

Praktisch

  • Na inschrijving ontvang je van ons een downloadlink om de Minecraft Education versie te installeren.
  • Je krijgt ook een login-code waarmee je kind vlot aan de slag kan.
  • In onze leersessies werken we met kleine groepen van max. 10 deelnemers om de leerlingen optimaal te kunnen begeleiden.

Benodigdheden?

Een PC of Mac en eventueel een headset. Da’s alles! Een iPad of Nintendo Switch is niet voldoende.

 
Minecraft online leerkamp

Minecraft Certified teachers

De middelmatige leraar vertelt. De goede leraar verklaart. De betere leraar toont aan. De ware leraar inspireert. (William Arthur Ward)

Al onze kampen worden gegeven door Minecraft Certified Teachers. Onze leerkrachten legden een traject af om de Education versie helemaal onder de knie te krijgen. Deze leersessie wordt gegeven door PHILIP VERTRIEST.