MINECRAFT:
Al spelend Frans leren

Aan de hand van uiteenlopende thema’s leert je kind op een interactieve manier de Franse taal.

Over de sessie

Op een interactieve manier wordt je kind uitgedaagd om om Frans (bij) te leren. Via werelden in Minecraft zetten we in op communicatie, creativiteit, kritisch denken en samenwerking.

Je zoon of dochter leert de (basis)technieken om met Minecraft Education Edition aan de slag te gaan: grondstoffen vergaren, materialen craften, bouwen, farmen, boeken schrijven, foto’s nemen, …

Samen met maximaal 6 anderen leert je kind in elke leersessie zijn Franse taalkennis én vaardigheden (luisteren, spreken, lezen, schrijven) te verbeteren. Ze worden ondergedompeld in verschillende thema’s (droomreis, museum, 4 seizoenen, onbewoond eiland, kamperen of stripverhalen).

In dit kamp ligt de focus op het verbeteren van de Franse talenkennis, zelfreflectie en samenwerken met (en bijleren van) peers.

Overzicht lessen:

Zin in zon, zee, strand of toch liever de natuur? Deelnemers bouwen de ideale droomreis in Minecraft en vertellen erover in het Frans. Ze leren een verhaal construeren vanuit hun eigen fantasie en beter te bouwen in Minecraft, als een echte pro!

Deelnemers maken hun eigen museumtentoonstelling met belangrijke gebeurtenissen uit hun leven. Ze illustreren deze mondeling in het Frans! Daarnaast bedenken ze ook welke blokken, vormen of voorwerpen hier het best bij passen.

Deelnemers luisteren naar 4 korte verhalen in het Frans met als thema wereldwonderen en klimaat. Ze bouwen een eigen vervolg hierop in een voorziene wereld. Daarna beschrijven ze hun creatie aan de andere deelnemers. In deze les ontdekken ze welke verschillende klimaten er bestaan. Ze onderzoeken hoe deze van elkaar verschillen, leren bij over het weer en de seizoenen.

Deelnemers bevinden zich op een onbewoond eiland en bouwen aan een object in Minecraft dat ze altijd al op een onbewoond eiland gewenst hebben. Ze schrijven in het Frans kort over het object dat ze hebben gebouwd. Is die keuze gemaakt op basis van noodzaak of comfort? Op het einde van de sessie schakelen we over naar Survival en kijken we hoe lang ze kunnen overleven met de beschikbare hulpmiddelen!

We zoeken in Minecraft een open ruimte en bouwen daar een eigen camping. Bouw voorzieningen die je nodig hebt op een camping. Plan vooruit en maak een lijst van alle dingen die je nodig hebt tijdens je trip!

Klaar om al spelend Frans te leren?

Voor wie?
Kinderen van 9 – 12 jaar, beginners en gevorderden

Wanneer?

Telkens van 9u tot 10u30:
dinsdag 5/07 (les 1), donderdag 7/07 (les 2), maandag 15/08 (les 3), woensdag 17/08 (les 4), vrijdag 19/08 (les 5),
maandag 22/08 (les 1), woensdag 24/08 (les 2), vrijdag 26/08 (les 3).

Waar?
Van thuis

Deelnameprijs:
€35 per sessie

Praktisch

  • Na inschrijving ontvang je van ons een downloadlink om de Minecraft Education versie te installeren.
  • Je krijgt ook een login-code waarmee je kind vlot aan de slag kan.
  • In onze leersessies werken we met kleine groepen van max. 8 deelnemers om de leerlingen optimaal te kunnen begeleiden.

Benodigdheden?

Een PC of Mac en eventueel een headset. Da’s alles! Een iPad of Nintendo Switch is niet voldoende.

 
Minecraft online leerkamp

Minecraft Certified teachers

De middelmatige leraar vertelt. De goede leraar verklaart. De betere leraar toont aan. De ware leraar inspireert. (William Arthur Ward)

Al onze kampen worden gegeven door Minecraft Certified Teachers. Onze leerkrachten legden een traject af om de Education versie helemaal onder de knie te krijgen. Deze leersessie wordt gegeven door Reinout De Keyser.