MICRO:BIT:
Leren programmeren

Over het kamp

Micro:bits zijn als het ware kleine computers en werden in Groot-Brittanië voor het eerst gebruikt om kinderen te leren programmeren met direct resultaat.

Met robots werken kinderen al vaak, maar dit heeft ook zijn beperkingen. Een micro:bit is een printplaatje en bevat een pak sensoren en aansluitingen waarmee je vanalles kan aansturen: Laat tekst of een tekening verschijnen wanneer je op een knop drukt, programmeer een spelletje, meet hoe ver je iets kan werpen, maak zelf een digitaal kompas, …

 

In dit kamp leert je kind vanuit een probleem een programma programmeren en presenteren.

Leren programmeren met de innovatieve MICRO:BIT?

Voor wie?
Kinderen van 10 tot 12 jaar, beginners en gevorderden

Wanneer?
5 woensdagen (10/11, 17/11, 1/12, 8/12 & 15/12)
van 18u tot 19u30

Waar?
Van thuis

Deelnameprijs:
€120 + €25 micro:bit (excl. verzending)

Praktisch

  • Leren programmeren met de micro:bit zal verlopen via Google Classroom. Daarvoor kan de app geïnstalleerd worden of online gewerkt worden.
  • In onze kampen werken we met kleine groepen van max. 6 deelnemers om de leerlingen optimaal te kunnen begeleiden.

Benodigdheden?

Een PC of Mac en eventueel een headset. Da’s alles! Een iPad of Nintendo Switch is niet voldoende. 

Je kan de Micro:bit bij ons bestellen, maar dit is niet verplicht om te kunnen deelnemen aan het kamp. Het maakt het natuurlijk wel véél leuker! 😉 

Minecraft Certified teachers​

De middelmatige leraar vertelt. De goede leraar verklaart. De betere leraar toont aan. De ware leraar inspireert. (William Arthur Ward)

Al onze kampen worden gegeven door Minecraft Certified Teachers.  Jouw leerkracht is Eva Monsieur, Pedagogisch ICT coördinator.