Over onze kampen

Vindt u niet de gewenste info?  Stuur een mailtje naar philip@icha.be.  We helpen u graag persoonlijk verder.

Minecraft kampen

Al onze kampen worden gegeven door Minecraft Certified Teachers.  Onze leerkrachten legden een traject af om de Education versie helemaal onder de knie te krijgen.
Na inschrijving ontvangt u van ons een downloadlink om de Minecraft Education versie te installeren.  U krijgt ook een logincode waarmee u vlot aan de slag kan.
In onze kampen werken we met kleine groepen van max. 6 deelnemers om onze leerlingen optimaal te kunnen begeleiden.
Wat hebt u nodig:  Een PC of Mac, eventueel headset & da’s alles!
Een ipad noch Nintendo Switch is voldoende…

Scratch kampen

Leer de basisbeginselen van coderen en programmeren door middel van (digitale) blokjes op een juiste manier na elkaar te zetten.

Denk goed na wat je doel is en deel dat op in kleinere stappen. Op die manier kun je bijna alles in je omgeving laten doen wat jij wilt. Zelfs je mama programmeren, want wanneer jij weet hoe je iets op de juiste manier moet vragen, dan bereik je je doel.
Wanneer je deze denkwijze onder de knie krijgt, ben je al een heel eind op weg!

Met Scratch kun je zowel creatief aan de slag als puur doelgericht werken. Wanneer je dan nog enkele extra uitbreidingen toevoegt aan scratch is the sky the limit!

Compatibel met pc / Chromebooks (Windows, Mac en Chrome OS)
Luidspreker & microfoon of headset
Vlotte internetverbinding

Micro:bit kampen

Micro:bits werden in Groot-Brittanië voor het eerst gebruikt om kinderen te leren programmeren met direct resultaat.

Met robots werken kinderen al vaak, maar dit heeft vaak ook zijn beperkingen. Een micro:bit is een printplaatje en bevat heel erg veel sensoren en aansluitingen, waarbij je enorm veel zaken kunt aansturen.

Laat tekst of een tekening verschijnen, wanneer je op een knop drukt.
Programmeer een spelletje of meet hoe ver je iets kan werpen of maak zelf een digitaal kompas. Ook hier zijn enorm veel mogelijkheden.

Het eenvoudigst is wanneer je ook effectief een micro:bit aankoopt om de lessen mee te volgen, want dan kun je alles ook in de realiteit testen.
Maar het kan zeker ook digitaal getest worden.

U kan de Micro:bit bij ons bestellen, maar dit is niet verplicht om te kunnen deelnemen aan het kamp. Het maakt het natuurlijk wel véél leuker!

Python kampen

Python is een krachtige programmeertaal die makkelijk te leren is en waar je van alles mee kunt maken. Ook voor beginnende developers.

Steeds vaker hoor of lees je over de taal, en dat is niet voor niets. Python wordt bijvoorbeeld veel gebruikt bij de ontwikkeling van webapplicaties en voor data science. Je zult er verbaasd over staan wat jij in korte tijd allemaal met Python kan.

De Python kampen zijn voor onze grootste IT-talenten weggelegd.  Onze lesgever is Lukas De Greve, master in Physics & Astronomy.